Home / Hus og Have / Få mest ud af din terrassevarmer

Få mest ud af din terrassevarmer

Hvis det varme vejr i foråret lader vente på sig, eller efterårskulden er kommet tidligt, så kan der være behov for at hjælpe varmen lidt på vej. Du kan booke en rejse sydpå, men det er desværre ikke så holdbar en løsning. En anden måde at bekæmpe de kølige omgivelser er ved at sætte terrassevarmere op – du har tre slags terrassevarmere at vælge imellem. De skaber varmen enten via træ, gas eller elektricitet.

Elektriske terrassevarmere

Der er fordele og ulemper ved alle tre. Elektricitet føles gratis, men det er det selvfølgelig ikke, men den tilbyder hurtigt varme og køler temmelig hurtigt ned igen. At de er nemme at tænde og slukke, betyder at de har nemmere ved at spare udgifter og elektricitet. Når man køber en elektrisk terrassevarmer kan tanken om elektricitet og vand godt gøre én lidt bekymret. Især når det skal bruges udenfor i det danske vejr. Imidlertid er størstedelen af elektroniske terrassevarmere godt isoleret og kan blive brugt under de fleste vejrforhold. Mange kan også blive stående udenfor i lange perioder uden man skal bekymre sig om at den går i stykker af det.

 

Gas terrassevarmere

Terrassevarmere som bruger gas kan være meget effektive, men du er selvfølgelig nødt til at købe gas til dem og det betyder du skal tænke langsigtet. Så undgår du nemlig at køre rundt til samtlige supermarkeder i nærområdet 15 minutter før dine gæster kommer og lede efter en ny gasbeholder. Derudover er gas terrassevarmere blevet moderniseret over de sidste par år og er blevet mere miljøvenlige end nogensinde før. De kommer også i mange flotte designs, så det er nærmest umuligt ikke at finde én som passer ind til ens stil.

Terrassevarmere fyret med træ

Til sidst men ikke mindst er der ildsteder og udendørs brændeovne, som giver varme fra at brænde træ af. De er pæne og temmelig effektive, men du er nødt til at have et lager af tørt brændstof og, hvis ildstedet eller brændeovnen er lille, skal de fyldes med træ, med jævne mellemrum. De her terrassevarmere skaber et dejligt miljø for dem som sidder omkring den og giver en lejrbålsstemning. Desværre kommer lejrbål stemningen sammen med udsættelsen af røg.

Få mere ud af din terrassevarmer

Hvis du har en stor terrasse, som skal opvarmes, er der flere måder at gøre dine terrassevarmere mere effektive. Forsøger du at opvarme et stort åbent område er det en god ide at begrænse mængden af vind. Brug læhegn, hvor det er muligt, det hjælper med at isolere området og vil derfor opretholde varmen. Vind har den største effekt på varme og kan sende den i modsatte retning af, hvor der er behov for det. Lysthuse eller markiser er en anden måde at hjælpe med at isolere varmen og give et mere lukket rum til dig og dine gæster, bare sørg for at materialet, som anvendes, er brandhæmmende. En lidt nemmere mulighed for at sikre, at alle kan holde varmen udenfor, er simpelthen at tage et lag tøj mere på eller at medbringe et tæppe. Det reducerer behøvet for mere varme fra dine terrassevarmere.

About zhenzar

Check Also

Sådan ser vinterhjemmet ud anno 2017

Din bolig er en base hvor det skal være rart at komme. Vinteren er en af de perioder set over hele året, hvor vi bruger mest tid indendørs. Netop derfor er det også en tid, hvor der bliver snakket rigtig meget om boligindretning. Hygge er efterhånd...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *