Home / Livsstil / Hjælp til de gangbesværede

Hjælp til de gangbesværede

Når man begynder at blive ældre, så oplever de fleste, at de får svære ved at gøre nogen bestemte ting. Det kan være, at får svære ved at gå, at man mister kræfterne i hænderne eller synet, der bliver svagere.

Mange oplever især, at de bliver gangbesværede. Hvis man er en af dem, der oplever besvær med at gå helt, som man plejer, så er der hjælp at hente.

Hjælpemidler til gangbesværede ældre

For dem, der er gangbesværede, så findes der flere forskellige hjælpemidler. Hvis man kun er lidt gangbesværede, så er en stok måske en mulighed. Der findes flere forskellige slags stokke. Der findes fx foldbare stokke, så man nemt kan have den med sig rundt omkring indtil, at den skal bruges.

Der findes også rollatorer, som er gode til folk, der er gangbesværede. Der findes både rollatorer til udendørsbrug og indendørsbrug.

En til udendørsbrug er ofte udstyret med et siddebræt, så man kan tage sig et hvil, hvis man pludselig bliver træt. Ofte er den også udstyret med en lille kurv foran, hvor man kan have varer i, hvis man er ude og handle.

En rollator til indendørsbrug

Der findes forskellige modeller af indendørs rollatorer. De fås ofte med en bakke eller en kurv, hvor man have en tallerken eller en bog liggende. Dette er praktisk, hvis man skal ud og hente noget mad i køkkenet, da man så kan fragte maden på bakken ind i fx stuen.

De indendørs rollatorer har jul, der kan dreje skarpt rundt om hjørner, hvor der er smalt. Derfor er det en god ide med en rollator til inden døre, hvis man er gangbesværet. Nogen gange kan en udendørs rollator være svær at komme rundt med indenfor, hvis der ikke er den store plads.

De udendørs rollator er desuden lavet, så de kan klare et mere besværligt underlag som fx sten. Det er derfor vigtigt, at man ikke bruger en indendørs rollator til udendørsbrug, da den ikke kan klare det samme underlag som en udendørs rollator kan.

Inde hos Acu.dk kan man læse om forskellige modeller af indendørs rollatorer. Der kan man læse om, hvad fordelene ved de forskellige rollatorer er samt hvor store, at de er osv.

En rollator til både inde og ude

Der findes også en rollator, der både kan bruges til udendørs og indendørs brug. Hvis man bor i et lille hus eller lejlighed, hvor der ikke er særlig meget plads til opbevaring af både en udendørs rollator og en indendørs rollator, så er det praktisk med en rollator, der både kan bruges indenfor og udenfor.

Hjælpemidler til ældre

I dag findes der heldigvis mange hjælpemidler, som kan gøre hverdagen lettere for ældre.

Af hjælpemidler kan der nævnes en badebænk, som man kan sidde på inde i badet, når man skal have et bad, knaplukker, som kan lukke knapper og en gribetang, som kan hjælpe en med at tage ting ned fra de øverste hylder. Der findes også mange andre hjælpemidler til ældre.

Hos Acu.dk kan man læse om forskellige hjælpemidler til ældre. Man kan også læse om test af fx varmetæpper.

Det er en rigtig god hjemmeside, der giver god viden om hjælpemidler.

About zhenzar

Check Also

En kabale om dagen hjælper på helbredet og nedsætter stress!

Hvis man går og føler at man af og til har en lidt hård hverdag, så kan man hurtigt finde en masse forskellige ting og aktiviteter der kan hjælpe på at få dagen til at blive mere rolig og lettere at få overblik over. Der er mange forskellige ting man...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *