Home / Alt om rejser / Oplev Kilimanjaro

Oplev Kilimanjaro

Går du også med en ambition om at bestige et af verdens mest fascinerende bjerge i maven? Der er næppe noget mere oplagt end at kaste sig direkte ud på bjergsiden af verdens højeste fritstående bjerg, nemlig Kilimanjaro. Den enorme kæmpe, der rejser sig over den afrikanske savanne, er det største bjerg på hele det afrikanske kontinent og derfor en enestående mulighed for at få en helt særlig oplevelse på din rejse.

At rejse er som bekendt at leve, som H.C. Andersen som bekendt erklærede. Det kan blot konstateres, at han havde ret, om end han aldrig fik muligheden for at opleve rejsen op af Kilimanjaros rå bjergside. Men den oplevelse kan du få! Hvorfor ikke lade din næste rejse gå til Afirka? Her er meget mere end sandet savanne at hente, men det er et godt sted at begynde.

Den knejsende kæmpe

Det er ikke en dagsrejse at bestige Kilimanjaro. Selve opstigningen tager, alt efter din fysiske form og den gruppe, du rejser med, mellem en uge til halvanden. Heri er der medregnet pauser og tid til at skabe gode minder på vejen op af det afrikanske kontinents knejsende kæmpe.

En af de mest eftertragtede oplevelser for folk der rejser og bestiger Kilimanjaro er den enestående solgang, der langsomt hæver sig over den afrikanske savanne i de tidlige morgentimer. Her kan du få en særlig oplevelse og stå op sammen med dyrene, der langsomt vågner fra deres søvn eller måske er ved at krybe i ly fra nattens jagt og strabadser. Som den anonyme observatør kan du få helt særlige oplevelser, når du bestiger Kilimanjaro, og samtidigt dele oplevelsen med andre rejsende, der er ligeså nysgerrige på livet som du.

Opstigningen kommer i flere forskellige ruter alt efter hvilket pas du vælger. Typisk er ruterne mellem 60 og 70 kilometer lange. De forskellige ruter byder også på forskellig grad af fysisk udfordring, så vælg en rute der passer dig så du samtidigt har overskud til at nyde den fantastiske oplevelse. Opstigning på bjerget kan ske fra næsten alle sider og vil oftest foregå sammen med en guide, der løbende vejleder og forklarer om turen op. Der vil også typisk være en form for catering på turen, som sørger for, at du får nærende mad og kan holde både den fysiske og mentale gejst oppe.

Mere om at rejse til Sydafrika

Når du alligevel befinder dig i forunderlige Afrika, kan du ligeså vel kombinere din rejse med andre oplevelser. Prøv eksempelvis en fantastisk safari i Sydafrika eller slæng dig i en hængekøje spændt mellem to enorme palmer på en af Zanzibars imponerende strande. Det kan være en svær beslutning at prioritere de mange fristelser, så det er en god idé både at kortlægge budget, tidsramme samt ønskede oplevelser inden afrejse.

Hvis du ønsker at læse mere om at rejse til Kilimanjaro kan du klikke her og lade din inspirere til dit næste eventyr.

About zhenzar

Check Also

Bliv klar til drømmerejsen

Står du på spring til at tage ud på din ferie, vil du sikkert også gerne være sikker på, at du nu har husket at have styr på det hele. Selvom ferien skal være afslappende og fuld af gode oplevelser, så bliver det bare lidt mere besværligt, hvis du ma...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *