Home / Teknologi / Sådan fungerer udstyret i Fødevareindustrien

Sådan fungerer udstyret i Fødevareindustrien

Fødevareindustrien i Danmark er en stor industri med mange mennesker beskæftiget. Det er dermed en stor og bred branche som er opdelt i flere forskellige mindre brancher. De tre største af disse brancher udgøres af kød, fisk og mejeriprodukter. Der indgår dermed både produkter fra landbruget i form af dyr og eksempelvis til fiskeri. I kødindustrien fremstiller man tre typer af kød, som er fersk kød, kølet kød eller frosset kød. I fiskeindustrien fremstiller man for eksempel fiskefars, fiskefileter, fiskemel eller tørrede fisk alt efter hvilken fabrik der er tale om. Mejerierne fremstiller derimod blandt andet mælk, yoghurt, smør og ost.

Pumper til behandling af fødevarer

Hvis man for eksempel skal have transporteret kødprodukter eller affald fra et sted til et andet på et slagteri for kvæg, grise eller andre dyr i kødproduktionen, så er energiforbruget et vigtigt element man må tage hensyn til. Systemet skal være energi effektivt og samtidig behandle produkterne med forsigtighed så de ikke tager skade undervejs i transporten. Til det kan man for eksempel bruge et vacuum pumpe system. Med denne metode kan man dermed nemt transportere kødet frem. Ønsker man derimod at transportere flydende fødevarer såsom mælk og andre mejeriprodukter kan en anden type pumpe bruges. En sådan pumpe kan desuden anvendes til at blande produkter eller udføre varmebehandlinger på ens produkter. Inden for fiskeindustrien anvender man pumper til behandling af fisk på trawlerne, behandling af fisk produceret til industrien, behandling af fiskefoder og meget mere. Pumperne skal være produceret således at de er i stand til at klare store mængder af saltvand hvilket kan være hårdt ved et hvert udstyr over længere tid. På siden her kan man se flere forskellige eksempler på hvordan de nævnte pumper fungerer. Virksomhedens placering i Danmark kan man se på kortet her.

Hygiejniske maskindele

Ud over pumper er der også mange andre former for udstyr man anvender for at kunne behandle fødevarerne optimalt. Man bruger for eksempel mange typer af hygiejniske dele i blandt andet mejeriproduktindustrien. Her er det vigtigt at der bliver anvendt produkter der er stabile og som kan holde til mange forskellige påvirkninger. De skal være i stand til at kunne modstå høje temperaturer da det er en nødvendighed at de kan renses med meget varmt vand for at holde bakterievækst væk. De skal også gerne være rustfri så de kan modstå den store mængde fugt som de bliver udsat for meget af tiden. Det er dermed hårde forhold som delene konstant bliver udsat for og for at undgå at skulle udskifte komponenter ofte er det naturligvis vigtigt at de kan klare mange typer fysiske påvirkninger på fabrikkerne såsom de høje temperaturer og fugt hvilket på sigt kan medføre rust. Rust fører til at bakteriedannelse kan opstå og det bliver derfor næsten umuligt at holde de enkelte dele fri for bakterier. Du kan se eksempler på de forskellige maskindele her.

Dette er blot nogle få af de ting man anvender til behandling af fødevarer inden for fødevareindustrien men alligevel en betydelig del der får industrien til at løbe rundt.

About zhenzar

Check Also

Kravene din teenager stiller i 2018

Hvis du er en af de heldige forældre, som har et barn i teenagealderen, så vil du også opleve at der er sket en del de sidste par år, hvor man som teenager har fået nogle ideer til ting man bare bør have, hvilket næsten gælder liv eller død. "Må jeg...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *