Home / Hus og Have / Vær god ved kloden – vask miljørigtigt

Vær god ved kloden – vask miljørigtigt

De senere år er der kommet meget fokus på at være så miljøvenlig som muligt. Med global opvarmning som en stor trussel, er det kun positivt at det går op for flere og flere, at det er nu vi skal til at passe på vores jordklode.
Selv små forbedringer tæller i det store regnskab, og derfor kan de små ting som du gør, gøre en forskel. Hvorfor ikke vaske på en miljøvenlig måde, og bidrage til en positiv udvikling? Det er faktisk meget mere simpelt, end det umiddelbart lyder.
Her får du tre gode bud på hvordan du kan være god ved klimaet ved at vaske miljørigtigt.

Vask mindre

Det første gode bud på hvordan du hjælper miljøet, siger egentligt sig selv. Når man vasker mindre, bruger man mindre vand, elektricitet og vaskemiddel. Man sparer altså også selv penge på el- og vandregningen, når man bruger mindre.
At vaske mindre er dog ikke ensbetydende med at man kommer til at rende rundt i beskidt tøj. Man skal nemlig samtidig være opmærksom på at vaske på en smartere måde. Det kan du gøre ved at fylde vaskemaskinen helt op i stedet for at klatvaske – den bruger jo den samme mængde vand og el, lige meget hvad der er i den.
Når du vasker mindre, kan du også tænke over at vaske på et mindre program. Vasker du en kortere vask på lavere temperaturer, får du også sparet dig selv og miljøet for unødigt overforbrug af vand, el og vaskemiddel.

Vælg skånsomt vaskemiddel

Det vaskemiddel du vælger, har også meget at sige. Du skal tænke på at det vaskemiddel du hælder i maskinen, ryger ud sammen med vandet i maskinen. Vær derfor rigtig god ved miljøet og vælg noget vaskemiddel, som ikke er fuld af kemikalier. Bare gå efter det vaskemiddel på hylden som er mærkeret af for eksempel Svanemærket.

Vær kritisk i din brug af tørretumbleren

Er du også vant til bare at smide tøjet i tørretumbleren? Det er en vane, som måske er nem for dig – men den er ikke god ved miljøet.
Du får også selv noget ud af ikke at bruge tørretumbleren mere end højst nødvendigt. Du sparer penge på elregningen, og dit tøj og håndklæder holder i længere tid. Ergo, går der også længere tid før du er nødt til at erstatte det!
Helt uden om tørretumleren kommer man nok aldrig, da det er svært fx at tørre en dyne pænt uden klumper i fyldet uden tørretumbleren. Tænk dog på, at du allerede er nået en lang vej ved ikke at putte alt vasketøjet i tørretumbleren. Når du ikke bruger tørretumbleren mere end højst nødvendigt, bliver det så miljøvenligt som muligt.
Skal du alligevel ud og have en ny tørretumbler, så gå efter en der har et lavt energiforbrug, og som altså er så miljøvenlig som mulig. Gør en grundig forundersøgelse for du køber, så du er sikker på at vælge rigtigt. Tag for eksempel et kig på hjemmesiden her.

About zhenzar

Check Also

Sådan ser vinterhjemmet ud anno 2017

Din bolig er en base hvor det skal være rart at komme. Vinteren er en af de perioder set over hele året, hvor vi bruger mest tid indendørs. Netop derfor er det også en tid, hvor der bliver snakket rigtig meget om boligindretning. Hygge er efterhånd...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *